Tam Sinüs Ve Modifiye Sinüs İnvertör Farkı Nedir?

04-10-2023 12:12
Tam Sinüs Ve Modifiye Sinüs İnvertör Farkı Nedir?
Elektrikli cihazların büyük bir çoğunluğu AC enerjisi kullanır. Bu nedenle güneş enerjisi sisteminde üretilen DC enerjinin dönüştürülmesi gerekir. İnvertör, DC’yi AC’ye dönüştürür ve voltajı değiştirir. Bu sayede elektrikli cihazlar fişe takılarak kullanılabilir.

Tam sinüs invörter, gerçek bir sinüs dalgasıyla çok yakından eşleşen çıkış voltajına sahiptir. Tam sinüs dalgalı invörter, elektrikli cihazları çalıştırmak için daha temiz, daha yumuşak, daha sessiz ve daha güvenilir elektrik enerjisi sağlama yeteneğine sahiptir. Yeni TV’ler, bilgisayarlar, buzdolapları, bulaşık makineleri ve mikrodalgalar gibi hassas cihazları çalıştırmak için tam sinüs invertörlere ihtiyaç duyulur.
 
Modifiye sinüs inverter, kare dalga formunda sinüs dalgasını taklit etmeye çalışır. Bu değişken dalga, hassas ekipmanları olumsuz etkileyebilir. Bu tür dönüştürücülere bağlı cihazlarda çoğu zaman bir uğultu duyulur. Modifiye sinüs inverter, tam sinüs dalgalı inverter’a göre daha küçük güç dalgaları ürettiğinden yüzde 30’a kadar daha fazla güç kullanır ve tam kapasitede çalıştırılamaz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.